Домашен шоколад без захар

Хей, хей, хей : ) Здравейте отново прекрасни същества! Днешното предложение е съвсем просто и след като опитате, можете да спрете да купувате всички шоколади от магазините! Нека първо разгледаме състава на “млечния шоколад” – няма да споменаваме марки, просто ще обобщим какво съдържат повечето.
В най – добрия случай имат до 10% какао – което се равнява на 10 грама, а всичко останало е повече от “прекрасно” – соев лецитин, палмово масло… но вие сами може да проверите на опаковката на шоколада и да прецените.
А рецептата, която ще ви представя няма да включва нищо от това, което е написано на опаковката, която четете, с изключение на какаото.

 

Домашен шоколад без захар

Съставки:

  • 500гр. фурми
  • 100гр. бадеми
  • 50гр. какао
  • сок от 1 лимон
  • сок от 1 портокал

Накисваме фурмите в гореща вода за 10 мин. Може да смелите бадемите на по едри парчета, може да ги използвате и цели – както предпочитате. Белите фурмите и изваждате костилките, добавяте целите/смлените бадеми, сега какаото и сокът от изстисканите цитрусови плодове. Разбърквате всичко до постигане на хомогенна смес. Слагате във фризер, за да се стегне сместа, за 1 час.

Това е!Наздраве!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *